Ajax-fans schelden Elia uit op social media: ‘Je moet heel veel slikken’

De koude oorlogsvoering tussen Ajax en Feyenoord is begonnen. In aanloop naar de bekerontmoeting van woensdagavond hebben fans van de Amsterdamse club via social media de nodige verwensingen naar het hoofd van Feyenoord-aanvaller Eljero Elia geslingerd. ‘Daar moet je boven proberen te staan’, aldus de 28-voudig international.

In het verleden ging Elia zelf ook weleens over de schreef op social media, maar dat overkomt hem tegenwoordig niet meer. Dat heeft hij te danken aan het bedrijf Meet the Players, die onder meer de social media-accounts van Elia verzorgt. ‘Net als in het gewone leven zijn social media ook in de voetbalwereld steeds belangrijker’, legt de 28-jarige speler uit Voorburg uit in gesprek met Metro. ‘Daarom is het goed om zo perfect mogelijk naar voren te komen.’

‘Dat kan volgens mij het best door een goede organisatie er omheen. Meet the Players zit er bij mij ook bovenop. Ze voorkomen bijvoorbeeld dat spelers spelfouten maken’, gaat Elia verder, die als speler van Oranje in de fout ging tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika. Voor het oog van de wereld schold hij in een chatbox een vriend van hem uit. Niet slim, beseft Elia zich ook achteraf. Mede daardoor zet hij zich voor de nieuwe generatie voetballers in hoe om te gaan met social media.

‘Als voetballer heb je een voorbeeldfunctie en moet je voor alles op je hoede zijn. Op social media moet je heel veel slikken. Nu zijn er bijvoorbeeld heel veel Ajax-supporters die mij uitschelden, kleineren of weet ik veel wat. Daar moet je boven proberen te staan. Wij hebben meer te verliezen dan de mensen die niet bekend zijn. Meet the Players helpt jonge spelers zich daar bewust van te worden’, aldus Elia.

Praat Mee!