Bas Dost na harde bekernederlaag: ‘We hadden geen antwoord op Bayern’

Bas Dost stond dinsdagavond met VFL Wolfsburg machteloos tegenover het superieure Bayern München van Arjen Robben. De koploper van de Bundesliga tikte de ploeg van Dieter Hecking in de eerste helft van het kastje naar de muur en zocht in de rust de kleedkamer op bij een 3-0 voorsprong. Dat Bayern in het vervolg van de wedstrijd de teugels wat liet vieren en Wolfsburg vlak voor tijd nog een eretreffer gunde, maakte de klap van de uitschakeling in de DFB-Pokal er niet minder op bij Dost. 

‘We hadden ons voorgenomen het beste te geven en ons zeer goed voorbereid’, vertelde de boomlange Nederlander na de 3-1 nederlaag in eigen huis. ‘Maar Bayern speelde in de eerste helft zoals het al het hele seizoen speelde. Daarop hadden we geen antwoord. Dat was erg frustrerend’, vervolgde Dost tegenover De Telegraaf. Een maand geleden ging Wolfsburg ook al kansloos met 5-1 onderuit tegen Bayern.

Dost speelde de gehele wedstrijd mee, maar kon niet gevaarlijk worden voor het vijandelijke doel. Robben mocht gisteravond nog 25 minuten meespelen als invaller en was tweemaal dicht bij de 0-4. Tot een doelpunt kwam het uiteindelijk niet, maar de 31-jarige Nederlander maakte een goede indruk.

Praat Mee!