Lens: ‘Niet alleen vanwege Advocaat voor Sunderland gekozen’

Jeremain Lens kwam deze zomer op voorspraak van Dick Advocaat naar Sunderland. Aan het begin van deze maand gooide de voormalig bondscoach van Oranje echter de handdoek wegens de aanhoudende slechte resultaten. Vaak worden spelers die door de vertrokken trainer zijn aangetrokken geslachtofferd door zijn opvolger, maar dat is bij Lens niet het geval. Ook onder Sam Allardyce, de opvolger van Advocaat, is de Oranje-international nog altijd verzekerd van een basisplaats.

Het vertrek van Advocaat heeft voor Lens dan ook geen consequenties gehad. De geboren Amsterdammer kan het goed vinden met Advocaat en vindt het daarom ook jammer dat hij alweer weg is, maar laat aan de BBC weten dat zijn aanwezigheid niet de enige reden was voor zijn komst naar Sunderland. ‘Ik heb niet alleen vanwege de manager gekozen voor Sunderland. Anders had ik hem overal moeten volgen’, aldus Lens.

‘Het was niet de start die ik had gehoopt. Maar in voetbal kan alles gebeuren. En als de resultaten uitblijven, dan is de coach de eerste die moet gaan’, somt Lens de keiharde wetten van de voetballerij op. De komst van Allardyce heeft er in elk geval voor gezorgd dat Sunderland niet meer de hekkensluiter is van de Premier League. Afgelopen weekend wonnen The Black Cats de Wear-Tyne derby van Newcastle United (3-0).

De positieve geluiden hebben daardoor weer de overhand genomen in Sunderland. Ook Lens ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. ‘Het is nog te vroeg om te spreken van een wederopstanding, maar drie punten kunnen alles veranderen’, zegt de 27-jarige aanvaller. (Foto: Instagram)

Praat Mee!