Robben terug van weggeweest: ‘Het is me weer gelukt’

Arjen Robben is weer helemaal terug. Afgelopen weekend maakte de sterspeler van Bayern München succesvol zijn rentree in het competitieduel met FC Köln (4-0 zege), waarna hij dinsdagavond eveneens krap een halfuur als invaller in actie mocht komen in de gewonnen bekerwedstrijd tegen VFL Wolfsburg (1-3). 

Robben is vanwege zijn blessureverleden inmiddels bekend met het maken van een comeback. Desondanks is de 31-jarige Nederlander maar wat blij dat alle pijntjes weer als sneeuw voor de zon zijn verdwenen. ‘Voor mij was het een mooie beloning na hard werken’, blikt Robben in de Duitse krant Bild nog even terug op de wedstrijd tegen Köln.

‘Het is niet makkelijk om toe te moeten kijken. Voor een voetballer is dat het moeilijkste wat er is. Maar het is me weer gelukt, ik ben er weer’, aldus een opgeluchte Robben, die blij is dat zijn club nog altijd kans maakt op het winnen van de DFB-Pokal. ‘Het is voor mij net als de Champions League. Het is de dood of de gladiolen, je kan je geen fouten veroorloven.’

Praat Mee!