‘El Ghazi op verlanglijstje van Liverpool en FC Barcelona’

De ster van Anwar El Ghazi is rijzende. De twintigjarige rechtsbuiten van Ajax maakte pas een kleine drie weken geleden voor de eerste keer zijn opwachting in het Nederlands elftal tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kazachstan (1-2 zege), maar dat neemt niet weg dat hij nu al in verband wordt gebracht met een transfer naar een grote buitenlandse club. Volgens de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo heeft zowel Liverpool als FC Barcelona de kersverse Oranje-international op een lijstje met potentiële versterkingen staan.

El Ghazi is niet de eerste Nederlander die wordt gelinkt aan Barcelona. Eerder maakte het Algemeen Dagblad al bekend dat de Catalanen meerdere gesprekken hebben gevoerd met Robin van Persie. De vice-aanvoerder van Oranje is in beeld als stand-in voor Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar. Pas wanneer de komst van Van Persie en Nolito (Celta de Vigo), een andere kandidaat voor de spitspositie, niet haalbaar blijkt, schakelt Barça over op El Ghazi.

Ook de scouts van Liverpool hebben El Ghazi al meerdere malen bekeken. Hij zou een van de eerste versterkingen moeten worden van Jürgen Klopp, die onlangs werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Brendan Rodgers. De Duitse oefenmeester wil in de winterstop graag een multifunctionele aanvaller toevoegen aan zijn selectie. El Ghazi, die dit seizoen bij Ajax zowel op de rechterflank als in de spits heeft gespeeld, zou in dat plaatje passen. De Barendrechter heeft in Amsterdam nog een contract tot de zomer van 2019. (Foto: Instagram)

El Mundo Deportivo over El Ghazi

Praat Mee!