Krul vastgeketend aan speciale machine: ‘Daar is hij acht uur per dag mee zoet’

Geheel onverwachts mocht Tim Krul onlangs bij het Nederlands elftal plaatsnemen onder de lat, nadat eerste doelman Jasper Cillessen in de warming-up een buikspierblessure had opgelopen. Tot overmaat van ramp haalde ook Krul het laatste eindsignaal niet. Een kwartier voor tijd kwam de keeper van Newcastle United verkeerd op zijn been terecht, waardoor hij de kruisband in zijn rechterknie scheurde. Krul komt daardoor de rest van het seizoen niet meer in actie.

Het revalidatietraject dat de 27-jarige Hagenees moet afleggen is vrij lang. Op dit moment bestaat zijn dagelijkse leven vooral uit veel rusten. ‘Tim is nu thuis en zit aan machines vast die zijn spieren rond zijn kniegewricht beschermen. Hij zit acht uur per dag aan die machine’, zei Paul Simpson, assistent-trainer bij Newcastle, donderdag bij NUFC TV. ‘Maar hij komt hier nog wel om zijn gezicht te laten zien. Het is goed voor hem om de spelers te zien. Ik hoop dat we met zijn allen elkaar op het juiste pad kunnen houden.’

Krul krijgt niet alleen veel steun vanuit de spelersgroep, ook kreeg hij twee weken geleden een videobericht van Kevin Strootman. De middenvelder van AS Roma en het Nederlands elftal stak Krul een riem onder het hart en wenste zijn landgenoot veel sterkte toe met zijn herstel. (Foto: Brian Minkoff-London Pixels, Wiki Commons)

Praat Mee!