Hamstringblessure zat Clasie dwars: ‘Het was zwaar om op de tribune te zitten’

Jordy Clasie mag zich eindelijk weer voetballer noemen, nadat hij anderhalve week geleden zijn langverwachte debuut in de Premier League kon maken. Een hamstringblessure hield de oud-Feyenoorder de afgelopen twee maanden aan de kant, maar die kwetsuur is inmiddels helemaal genezen. 

Clasie baalde er wel van dat hij uitgerekend in zijn eerste weken bij Southampton geblesseerd raakte. ‘Ik heb vijf jaar op het hoogste niveau gespeeld zonder noemenswaardige blessures op te lopen. Dan kom je bij een nieuwe club en gaat het meteen mis’, blikt de middenvelder van Oranje op de website van Southampton terug op zijn eerste periode bij de club.

‘Het was zwaar om op de tribune te zitten en niets te kunnen betekenen voor de ploeg. Helemaal omdat dit mijn eerste zwaardere blessure was’, gaat Clasie verder. ‘Ik weet dat sommige spelers nóg langer uitgeschakeld zijn, maar voor mij was zes of zeven weken een hele lange periode.’

Nu hij weer van waarde kan zijn voor zijn club, hoopt hij de fans snel te kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft. ‘Ik wil nu zoveel mogelijk minuten en wedstrijden spelen. Hopelijk kan ik de fans mooie dingen laten zien om mijn afwezigheid goed te maken’, aldus Clasie.

Praat Mee!