‘Nederland stond altijd in de spotlights, nu is het mijn beurt’

Nu België eerste staat op de FIFA-ranglijst en Nederland zich niet eens kwalificeerde voor het EK van 2016 was het voor Tom van Hyfte van Roda JC tijd om zijn ploeggenoten eens terug te pakken. Jarenlang moest de Belg opmerkingen aanhoren over het voetbal van zijn land, maar nu is dat andersom.

‘Tien jaar geleden stond België op plek 71, toen bleef je niet thuis voor de Rode Duivels. ‘Ik speel al zeven seizoenen in Nederland en ik heb zo vaak ‘oei, oei, dat België’ moeten horen van mijn Hollandse ploeggenoten’, aldus Van Hyfte, die blij is met de huidige ontwikkelingen van de Rode Duivels. ‘Jullie waren altijd de bovenliggende partij en stonden in de spotlights, nu is het mijn beurt.’

De middenvelder, die overigens alleen in de jeugd voor het nationale elftal uitkwam, verwacht dat het uiteindelijk wel goed zal komen met Oranje. ‘De situatie van Nederland is enigszins te vergelijken met die van België een aantal jaar geleden. Qua spelers mag het geen probleem zijn, jullie moeten het geluk weer vinden’, vertelt hij aan Voetbal International.

Praat Mee!