Van Gaal trots op United na bekerblamage tegen Middlesbrough

Manchester United struikelde woensdagavond in de achtste finale van de League Cup over Middlesbrough. De club uit de Championship hield 120 minuten stand op Old Trafford, waarna het de strafschoppen vervolgens beter nam. Ondanks de vervroegde uitschakeling was Louis van Gaal na de bekerdeceptie trots op zijn ploeg.

‘Ze hebben alles gegeven. Daar ben ik trots op. Strafschoppen zijn nu eenmaal een loterij. Je weet nooit hoe het zal lopen’, aldus de 64-jarige Amsterdammer, die zich daarmee ook tevreden toonde over Daley Blind en Memphis Depay. De Oranje-internationals mochten tegen Middlesbrough eindelijk weer eens opdraven in de basis, nadat zij de vorige drie wedstrijden van hun club begonnen als bankzitter.

Toch kon Van Gaal zich niet aan de indruk onttrekken dat hij enorm baalde van het verloop van de wedstrijd. ‘Ik ben zwaar ontgoocheld. We hebben in negentig minuten en de extra tijd zo ontzettend veel kansen gecreeërd… Maar je moet wel scoren. Kansen tellen niet in het voetbal, je moet een goal maken’, legde Van Gaal tegenover De Telegraaf zijn vinger op de zere plek.

Strafschop ontnomen

Ook de arbitrage werkte gisteren niet mee. Zo had United vlak voor tijd een penalty moeten krijgen nadat Middlesbrough-verdediger Daniel Ayala hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. ‘Dat was niet het enige. Er waren wel drie situaties waarbij de bal op de stip had gekund. Dat heeft iedereen kunnen zien’, reageerde Van Gaal op het penaltymoment en een aantal andere momenten waarbij de bal op de stip had gekund.

Praat Mee!