Recordwinst voor KNVB dankzij Oranje-succes op WK

De derde plaats die het Nederlands elftal vorig jaar behaalde op het wereldkampioenschap in Brazilië heeft de KNVB geen windeieren gelegd. De Nederlandse voetbalbond presenteerde donderdagochtend een recordwinst van 6,8 miljoen euro over het seizoen 2014/2015, die het voor een groot deel heeft te danken aan de prestaties van Oranje.

‘Had de scheidsrechter op het WK in Brazilië bij Nederland-Mexico vijf minuten eerder afgefloten en zou Oranje zijn uitgeschakeld, dan was dit bedrag veel lager uitgevallen’, zegt Ron Francis, financieel directeur van de KNVB, tegen De Telegraaf.

Uit de jaarcijfers blijkt eveneens dat de kosten voor de campagne van Michael van Praag voor het voorzitterschap van de FIFA een stuk lager is uitgevallen dan was begroot. Van de 400.000 euro die daar aanvankelijk voor was gereserveerd werd uiteindelijk ‘slechts’ de helft gebruikt. Ondanks dat Van Praag zich kort voor de verkiezingen terugtrok, beschouwt de KNVB de campagne niet als mislukt.

‘Na veelvuldig kritiek te hebben geleverd, hebben we ook daadwerkelijk een poging ondernomen om de FIFA te veranderen. Volgens ons heeft dat bijgedragen aan de huidige schoonmaak bij de wereldvoetbalbond’, laat Francis weten.

Praat Mee!