‘Knieproblemen nopen De Vrij tot operatie’

Stefan de Vrij wordt nog altijd geteisterd door knieklachten. De problemen aan het gewricht lijken met rust niet verholpen te kunnen worden, waardoor een operatie de enige oplossing is die nog voor handen ligt voor de verdediger van Lazio Roma. In dat geval staat De Vrij wel enkele maanden buitenspel.

Volgens Italiaanse media hakken De Vrij en zijn Italiaanse werkgever deze week de knoop door. De Oranje-international staat al vanaf begin september aan de kant, nadat zijn knie weer begon op te spelen tijdens de verloren interland tegen Turkije (3-0). Voor aanvang van het EK-kwalificatieduel gaf de medische staf van het Nederlands elftal groen licht aan De Vrij om in actie te komen, tot ongenoegen van Lazio.

De gekwetste knie zit De Vrij al langer dwars. Hij had er vorig seizoen ook regelmatig last van. Mede daardoor lijkt een operatie de enige uitweg voor De Vrij om voorgoed te worden verlost van de pijn in zijn knie. De Italiaanse sportkrant Corriero dello Sport schrijft dat het niet meer de vraag is óf De Vrij onder het mes moet, maar in welk land en door welke dokter hij zich gaat laten helpen. Een ingreep zou wel betekenen dat de Nederlander ongeveer vijf maanden aan de kant staat.

Praat Mee!