Büttner staat voor winters vertrek bij Dinamo Moskou

Dinamo Moskou gaat met Alexander Büttner tijdens de winterstop zoeken naar een oplossing voor zijn uitzichtloze situatie bij de club. Sinds Dinamo Moskou deze zomer wordt geleid door een nieuw management komt de Nederlandse linksback niet meer in de plannen van de nummer tien van Rusland voor. 

Büttner is het slachtoffer geworden van het vertrek van de vorige eigenaar van Dinamo Moskou, Boris Rotenberg. De financiële mogelijkheden van de Russen zijn daardoor sterk afgenomen. De clubleiding wil daarom zo snel mogelijk af van enkele grootverdieners, waaronder Büttner. ‘De intentie van beide kanten is om in januari tot een oplossing te komen’, laat zaakwaarnemer Alexander Bursac weten wat de stand van zaken is rond Büttner.

‘Hij had laatst een kleine blessure, maar normaal traint Alex gewoon volwaardig mee met de A-selectie. Hij wordt niet onder druk gezet of een bepaalde richting opgeduwd. Maar de club kan niet meer met de grote contracten uit het verleden werken, je krijgt dus wel signalen dat ze Alex niet meer onder de belangrijke spelers scharen. Maar hij blijft gewoon zijn werk doen en zet zich volledig in op de training’, vervolgt de spelersmakelaar in gesprek met Voetbal International.

Afgelopen zomer leek Büttner al op weg naar de uitgang, maar uiteindelijk ketste een transfer af vanwege het prijskaartje van vijf miljoen euro dat om de nek van de oud-speler van Manchester United hing. ‘Voor twee clubs, uit de Bundesliga en Premier League, was dat bedrag te hoog. Pas in de tweede helft van augustus ging deze omlaag, maar toen waren de meeste clubs al voorzien’, vertelt Bursac. ‘En Alex wilde niet zomaar zijn contract inleveren. In 2014 had hij met gezond verstand een goed (driejarig, red.) contract getekend. Maar nu zal het in de winter tot een transfer komen.’

Büttner kwam dit seizoen vooralsnog negen minuten in actie bij Dinamo Moskou. Sinds half augustus zit de 26-jarige verdediger al niet meer bij de wedstrijdselectie van zijn club.

Praat Mee!