Makaay noemt Castaignos als kandidaat spitspositie Oranje

Als tiener werd oud-Feyenoorder Luc Castaignos een grote toekomst voorspeld. Hij kon die belofte echter niet inlossen bij Internazionale en FC Twente, waarna hij deze zomer een contract tekende bij Eintracht Frankfurt. Castaignos begon goed aan zijn avontuur in de Bundesliga, maar moet de laatste paar weken genoegen nemen met een rol op het tweede plan. Voormalig Oranje-spits Roy Makaay heeft desondanks nog altijd vertrouwen in Castaignos, die op termijn weleens de aanvalsleider zou kunnen worden van het Nederlands elftal.

‘Ik heb Luc eerder dit seizoen via Facebook een bericht gestuurd om hem te feliciteren met zijn eerste goals voor Frankfurt. Luc heeft genoeg kwaliteiten in huis om een nog betere spits te worden in de Bundesliga’, denkt Makaay. ‘Hij heeft een goed rechterbeen, snelheid en een neusje voor de goal.’

De ontwikkeling van Castaignos stagneerde rond zijn achttiende, toen hij een jaar na zijn Eredivisie-debuut besloot een contract te tekenen bij Internazionale. Zijn dienstverband in de Serie A mislukte jammerlijk. ‘Ik denk dat het voor zijn ontwikkeling beter was geweest als hij in het verleden niet zo snel was vertrokken bij Feyenoord. Hij heeft vast veel geleerd door bij Internazionale te trainen met jongens als Materazzi, maar uiteindelijk gaat het om speeltijd krijgen. Bij FC Twente heeft hij het prima gedaan, met ups en downs. Frankfurt is een goede stap. Dat is een grote club in Duitsland’, zegt Makaay in ELF Voetbal Magazine.

Oranje

Makaay, tegenwoordig werkzaam als spitsentrainer van het eerste elftal van Feyenoord, schrijft Castaignos nog niet af voor Oranje. ‘Of Luc de spits van Oranje kan worden? Als Huntelaar en Van Persie stoppen is er niet heel veel voorhanden. Het is dan aan Luc om aan te tonen dat hij één van de kanshebbers is.’ (Foto: Kiekyp, Wiki Commons)

Praat Mee!