Elia dicht Karsdorp grote toekomst toe: ‘Duitsers houden van dit soort backs’

De loopbaan van Rick Karsdorp is dit jaar in een stroomversnelling terecht gekomen. Onlangs vond de twintigjarige rechtsback van Feyenoord zijn naam terug in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Tot een uitnodiging kwam het niet, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn tot dat wel gebeurt. Ook zijn ploeggenoot en 28-voudig Oranje-international Eljero Elia ziet dat Karsdorp een mooie toekomst in het verschiet heeft liggen.

‘Als hij zo doorgaat, dan staan de clubs straks voor hem in de rij. In Duitsland houden ze van dit soort backs. Hij is een normale, nuchtere jongen, daar zijn ze dol op’, laat Elia weten tegenover ELF Voetbal Magazine. De rappe vleugelaanvaller voetbalde zelf zes seizoenen in de Bundesliga voor achtereenvolgens Hamburger SV en Werder Bremen, voordat hij via een uitleenbeurt aan Southampton deze zomer bij Feyenoord belandde.

‘Rick is echt een geweldige speler’, gaat Elia verder over Karsdorp. ‘Hij is zonder bal sneller dan ik met bal. Hij komt veel op, heeft een goede techniek, zijn voorzetten vanaf de flanken komen aan en met zijn snelheid kan hij in verdedigend opzicht nog veel corrigeren.’

Praat Mee!