‘Ook Kuijt in de belangstelling van FC Barcelona’

Niet alleen Robin van Persie en Anwar El Ghazi mogen zich verheugen in de interesse van FC Barcelona, ook Dirk Kuijt staat in de belangstelling van de Catalaanse grootmacht. Met dat nieuws pakt het Spaanse Sport vrijdagochtend groot uit.

De voormalige international van het Nederlands elftal zou één van de tien kandidaten zijn om de aanval van Barcelona te versterken. Robert Fernandez, de technisch directeur van de Champions League-winnaar, beraadt zich momenteel op de opties die hij komende winter heeft. Ook Kuijt is recentelijk toegevoegd aan het wensenlijstje. De tomeloze energie van de 35-jarige Katwijker wordt gezien als een wapen dat Barcelona momenteel niet bezit.

‘Kuyt zit in zijn tweede jeugd, is fysiek ijzersterk, heeft veel ervaring en strijdlust. Dat heeft Barça ook gezien’, schrijft Sport, die de Nederlander beschrijft als een ’type Larsson’. De inmiddels gestopte Zweedse spits kwam tijdens zijn actieve loopbaan twee seizoenen uit voor Barcelona en groeide in die tijd uit tot een publiekslieveling. Toch lijkt een transfer naar Barcelona niet heel aannemelijk, aangezien Kuijt deze zomer terugkeerde bij Feyenoord en zijn carrière lijkt te gaan afsluiten in Rotterdam-Zuid.

Praat Mee!