Krul kan terugvallen op oud-collega: ‘Ben er voor hem’

De dagen van Tim Krul duren lang sinds hij ruim twee weken geleden tegen Kazachstan (1-2 zege) een zware blessure opliep aan zijn knie. Hij komt daardoor dit seizoen niet meer in actie voor Newcastle United. Gelukkig voor de Nederlander staat hij er niet alleen voor.

Zijn oud-ploeggenoot Ryan Taylor maakte in 2012 bij Newcastle precies hetzelfde mee. Hij leeft daardoor enorm mee met Krul. ‘Het is verschrikkelijk voor hem. Het gebeurt in een flits. Juist voor Tim is het afschuwelijk, omdat hij ontzettend professioneel met zijn vak bezig is. Het gebeurt juist bij de goede mensen…’, treurt de Engelse verdediger in gesprek met NUFC.

Taylor is ervan overtuigd dat Krul mentaal sterk genoeg is om er weer helemaal bovenop te komen. ‘Ik twijfel er niet aan dat Tim terugkomt. Ik ken hem, hij zal zijn tijd nemen en het niet overhaasten. Hij heeft natuurlijk nog een lange toekomst voor zich’, vervolgt hij. ‘Ik leef met hem mee. Maar hij zal hier uit komen als een sterker persoon. Ik heb hem sterkte gewenst en gezegd dat ik er altijd voor hem zal zijn als hij me nodig heeft. Met de medische staf bij Newcastle is hij in ieder geval in uitstekende handen.’

Praat Mee!