Fysieke klachten houden Memphis aan de kant bij United

Na drie achtereenvolgende wedstrijden op de bank te zijn gestart, kreeg Memphis Depay woensdagavond weer een basisplaats van Louis van Gaal in de League Cup-wedstrijd tegen Middlesbrough. Het bekeravondje liep niet helemaal volgens plan. Memphis zag zijn club niet alleen uitgeschakeld worden door Middlesbrough, ook liep de 21-jarige aanvaller van Manchester United een blessure op. Hij kan dit weekend daardoor niet in actie komen tegen Crystal Palace. 

‘Het was achteraf een bijzonder slechte dag voor ons, omdat we het duel met Middlesbrough na strafschoppen verloren en we nu twee spelers moeten missen’, aldus Van Gaal op de website van zijn club. De Nederlandse oefenmeester doelde daarbij niet alleen op Memphis, maar ook op James Wilson. De negentienjarige spits moest zich in de rust met een blessure laten vervangen door Wayne Rooney.

‘Hoe lang het tweetal uit de roulatie zal zijn, is nog maar de vraag’, deed de Nederlandse oefenmeester geen verdere uitspraken over de ernst van de blessures van Memphis en Wilson. ‘Het is natuurlijk nog maar twee dagen geleden gebeurd.’

Praat Mee!