De Graafschap verontschuldigt zich bij Zoet voor scheldende fan

De competitiewedstrijd tussen De Graafschap en PSV werd zaterdagavond ontsierd door een supporter van de thuisclub die in de tweede helft achter het doel stond van Jeroen Zoet. De keeper van PSV kreeg de meest vreselijke verwensingen naar zijn hoofd geslingerd en deed dat bovendien in de buurt van een microfoon, waardoor de scheldpartij van de man duidelijk was te horen op de televisie. De Graafschap heeft zondagochtend op Twitter gereageerd op het incident.

De hekkensluiter van de Eredivisie schaamt zich voor de betreffende supporter en gaat er alles aan doen om zijn identiteit te achterhalen. ‘Bij De Graafschap – PSV heet iemand Jeroen Zoet vreselijke kreten naar zijn hoofd geslingerd. Excuses aan Jeroen, we keuren dit ten stelligste af’, zo laat De Graafschap weten. ‘Morgen worden de beelden bekeken. Indien we de desbetreffende persoon opsporen volgt een passende sanctie.’

Ondanks het incident was het Eredivisieduel op De Vijverberg reclame voor het voetbal. PSV kwam vrij gemakkelijk op een 0-3 voorsprong via twee doelpunten van Davy Pröpper en een rake vrije trap van Andrés Guardado. In de tweede helft knokten De Superboeren zich terug in de wedstrijd en kwam de ploeg van Jan Vreman zelfs op gelijke hoogte (3-3). In het laatste kwart van de wedstrijd stelde PSV echter orde op zaken en won het alsnog met 3-6. (Foto: Switchblade, Wiki Commons)

Praat Mee!