Pechvogel Van Beek: ‘Opnieuw ben ik de Sjaak’

Zwaar aangeslagen stond Feyenoord-verdediger Sven van Beek zondagmiddag FOX Sports te woord na afloop van de verloren competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag (1-0). De jeugdinternational tekende de enige treffer van de wedstrijd aan, maar deed dat wel in het verkeerde doel. En dat was niet de eerste keer.

In zijn vorige 51 Eredivisiewedstrijden schoot Van Beek al vier keer de bal in eigen doel. Een verklaring voor zijn pech heeft hij niet. ‘Ik ben nu al een paar keer de Sjaak. Ik weet ook niet hoe het komt. Ik heb ook liever gewoon een lekke band, maar dat is helaas niet zo’, zei Van Beek in een vraaggesprek met FOX Sports-verslaggever Jan Joost van Gangelen.

Afgelopen woensdag kegelde Feyenoord aartsrivaal Ajax nog uit de beker, maar dat werkte overduidelijk niet als doping voor de wedstrijd tegen ADO. In Den Haag was de ploeg van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst geen schim van zichzelf. ‘We begonnen niet sterk genoeg en dan weet je dat het een lastige middag gaat worden’, aldus Van Beek, die sprak van een collectieve off-day.

‘Als je iets wilt bereiken dan moet je ieder duel 100 procent geven en dat hebben we vandaag niet gedaan. Als je afgelopen woensdag een mooie wedstrijd laat zien tegen Ajax (1-0 winst in de KNVB Beker, red.) en nu tegen ADO dit laat zien. Dat kan natuurlijk niet’, vervolgde de 21-jarige mandekker.

De Klassieker

Ondanks de nederlaag heeft Van Beek alle vertrouwen in de wedstrijd van volgende week zondag, als Ajax wederom op bezoek komt in Rotterdam. ‘Ik vind het een voordeel dat we nu weer tegen Ajax spelen. Dan kunnen we ons met z’n allen opladen. Het zit erin’, wanhoopte Van Beek niet.

Praat Mee!