Van Dijk: ‘Grote eer om onder Ronald Koeman te spelen’

Op voorspraak van Ronald Koeman kwam Virgil van Dijk deze zomer naar Southampton. The Saints maakten circa achttien miljoen euro over op de bankrekening van Celtic, de club waar Van Dijk in drie seizoenen uitgroeide tot een betrouwbare kracht in het hart van de defensie. In de Premier League hoopt Van Dijk zich onder de vleugels van Koeman verder te ontwikkelen als verdediger. 

De kersverse Oranje-international voelt zich vereerd dat hij dagelijks met Koeman op het veld mag staan. ‘Het is een grote eer om voor hem te mogen werken. Hij was zelf een fantastische speler en heeft bij veel grote clubs in Europa getraind, dus elke dag is een leerzame dag’, vertelt Van Dijk op het digitale thuis van Southampton.

De op een na duurste Nederlandse verdediger uit de geschiedenis van het voetbal is nog altijd uitermate tevreden over zijn overstap naar de club waar ook zijn landgenoten Jordy Clasie, Maarten Stekelenburg en Cuco Martina onder contract staan. Van Dijk is inmiddels al niet meer weg te denken uit de basiself van Southampton. ‘Het is zo’n geweldige, warme club, die zich maar blijft verbeteren en grote ambities heeft en dat past wel bij mij. Ik denk dat dit de perfecte club voor mij was’, zegt Van Dijk.

Na het succesvolle eerste jaar onder Koeman, waarin Southampton zich kwalificeerde voor de Europa League, is de grote vraag of de Zuid-Engelse club het kunstje dit seizoen kan herhalen. Als het aan Van Dijk ligt wel. ‘We willen het beter doen dan vorig jaar. En dat was ook een goed jaar, dus dat zegt veel over hoe we denken en wat de mindset in het team daarover is. We willen het maximale uit ons halen en we weten wat we kunnen als we ons best doen’, aldus de mannetjesputter.

Praat Mee!