‘Bij Ajax veel meer beweging dan bij Feyenoord’

Jan Everse heeft na afloop van het duel tussen ADO Den Haag en Feyenoord (1-0) zijn licht laten schijnen over het spel van de Rotterdammers. Volgens de op dit moment clubloze trainer zit er velen malen te weinig beweging in het spel van de club uit de havenstad. Aartsrivaal Ajax is hier volgens Everse veel beter in.

‘Hij is gehaald voor de opbouw, maar dan moet je wel een middenveld en een aanval voor je hebben dat beweegt, waardoor zijn kwaliteit in de opbouw tot zijn recht komt. Hij kan voetballen, heeft een pass en ziet het spel. Je zag tegen ADO dat Elia in de bal komt en terugkaatst op Van Beek óf op El Ahmadi die onnodig tussen de twee centrale verdedigers in staat. Dan kun je wéér opnieuw beginnen met opbouwen’, zegt de oefenmeester in gesprek met RTV Rijnmond.

”Ik heb aandachtig naar Ajax gekeken en dat heeft een positiespel waarbij de bal wordt ingespeeld en er meteen een derde man onder zit die gelijk vooruit kan voetballen. De afstanden zijn korter en alles is in beweging. Bij Feyenoord staan ze allemaal stil als iemand de bal heeft. Zo kom je nooit écht aan voetballen toe. Er zit zo weinig diepgang in. Hoe vaak komen de middenvelders nou voor de goal? Alleen Gustafson doet dat nog.’

De coach zonder club uit zijn zorgen in aanloop naar de klassieker volgend weekend. ‘Als Feyenoord zich niet herpakt en niet begint zoals het in de tweede helft tegen Ajax speelde, met veel agressie Ajax het voetbal onmogelijk maken, dan hou ik mijn hart vast. Ik ben niet zo overtuigd als bij de vorige wedstrijd. Ajax heeft nu een voordeel omdat ze al een keer hebben verloren en ze willen niet voor een tweede keer verliezen in De Kuip’ (Foto: Vysotsky)

Praat Mee!