‘Blind laat Van Persie vallen: vice-aanvoerder Oranje moet noodgedwongen stoppen’

Aan de interlandloopbaan van Robin van Persie (32) lijkt na 101 interlands een einde te gaan komen. De Telegraaf pakt maandagochtend groot uit met het nieuws dat bondscoach Danny Blind de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal niet meer nodig heeft in aanloop naar het WK 2018 in Rusland. 

Dat zou ook de reden zijn voor de persconferentie die de KNVB later vandaag (14.00 uur) heeft belegd. Niet alleen het vertrek van Van Persie zou daarin bekend worden gemaakt door Blind, ook zal de keuzeheer duidelijkheid geven over de rol die Wesley Sneijder (31) en Arjen Robben (31) de komende jaren hebben. De twee routiniers zouden naar verluidt wel nog altijd een toekomst hebben bij het Nederlands elftal. Over het lot van Klaas-Jan Huntelaar (32) laat De Telegraaf niets los.

Einde interlandloopbaan Van Persie

Bind maakt met zijn besluit eigenhandig een einde aan de indrukwekkende interlandcarrière van Van Persie. De vice-aanvoerder van Oranje maakte na afloop van zijn laatste interland tegen Tsjechië (2-3 verlies) immers nog duidelijk dat hij zelf niet van plan was om af te zwaaien bij het Nederlands elftal. ‘Ik heb altijd gezegd dat ik zelf niet bedank. Zoals ik het nu zie, blijf ik gewoon beschikbaar’, zei Van Persie destijds tegen de NOS.

Alleen bij een vroegtijdig vertrek van Blind, die in augustus zijn handtekening zette onder een contract dat hem tot en met WK van 2018 verbindt aan de KNVB als bondscoach, mag Van Persie nog hopen op een terugkeer in het Oranje-shirt. Zit Blind zijn termijn uit, dan was de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië het laatste optreden van Van Persie in het Nederlands elftal.

Praat Mee!