Ziggo lanceert eigen sportkanaal; Spaanse competitie grote uithangbord

Kabelmaatschappij Ziggo gaat vanaf 12 november beginnen met een eigen sportzender, dat gratis te ontvangen is voor alle abonnees. Op kanaal 14 gaat Ziggo vanaf volgende week zaterdag dagelijks aandacht besteden aan een groot scala aan sporten, waaronder voetbal, golf, Formule 1, atletiek, rugby, NBA basketbal en tennis. Jack van Gelder wordt het gezicht van de sportzender, dat Ziggo Sport gaat heten.

De voormalig radiocommentator bij wedstrijden van het Nederlands elftal wordt presentator bij Ziggo Sport. Van Gelder gaat samen met een aantal nog onbekende presentatoren de uitzendingen rond live-wedstrijden aan elkaar praten. Bovendien gaat hij samen met Frank Evenblij een talkshow maken op de maandagavond, waarin zij het afgelopen sportweekend doornemen. Ook Youri Mulder en Henk ten Cate hebben zich als analist verbonden aan Ziggo Sport.

Op voetbalgebied kan de kijker zich gaan verheugen op live-uitzendingen rond de EK- en WK-kwalificatiewedstrijden. Ook zullen wedstrijden uit de Spaanse en Portugese competitie worden uitgezonden op Ziggo Sport. (Foto: Handige Harrie, Wiki Commons)

Praat Mee!