Sampaoli voegt halve Zweed toe aan voorlopige selectie

Jorge Sampaoli heeft Miiko Albornoz toegevoegd aan zijn voorlopige WK-selectie. De linksback van het Zweedse Malmö vervangt de geblesseerd Eugenio Mena.

Albornoz, zoon van een Zweedse moeder en Chileense vader, debuteerde in januari voor Chili tijdens de oefeninterland tegen Costa Rica maar kwam daarna niet meer voor in de plannen van bondscoach Sampaoli. Onterecht, vindt Chili-kenner Jorrit Smink. Volgens de in Chili-woonachtige Nederlander voegt Albornoz wel degelijk iets toe aan de Chileense-selectie: kopkracht.

Volgens Smink is Albornoz, die een Zweedse uitnodiging naast zich neerlegde, bovendien een uitstekende optie voor de linksback-positie met het oog op de toekomst. De 23-jarige speler, die diverse jeugdselecties van Zweden doorliep, heeft alles in zich wat een hedendaagse back moet hebben, waaronder een aanvallende actie. Chili is de WK-voorbereiding gestart met elf spelers, met name spelers die in Chili zelf voetballen. Albornoz zal zich zo spoedig mogelijk bij die groep voegen. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!