Doelpuntendroogte Newcastle baart Wijnaldum zorgen

Georginio Wijnaldum mag zich met zes goals in elf competitiewedstrijden tevreden stellen over zijn doelpuntenproductie bij Newcastle United. Dat zijn ploeggenoten bij elkaar tot datzelfde doelpuntenaantal zijn gekomen, baart de middenvelder van het Nederlands elftal wel zorgen. Voorin rust de druk daardoor vooral op de schouders van Wijnaldum, die twee weken geleden nog vier doelpunten maakte tegen Norwich City (6-2).

Sinds die doelpuntrijke zege kwam Newcastle echter niet meer tot scoren. Zowel vorige week op bezoek bij Sunderland (3-0) als afgelopen weekend tijdens de thuiswedstrijd tegen Stoke City (0-0) wist de huidige nummer achttien van de Premier League het net niet te vinden, waardoor Newcastle zich nog altijd in de gevarenzone bevindt. Het degradatiespook wordt desondanks niet gevreesd door Wijnaldum.

‘Daar maak ik me geen zorgen over. Ik geniet gewoon van het voetbal en heb er nog steeds vertrouwen in dat het goed komt’, laat Wijnaldum weten in gesprek met The Shields Gazzette. ‘Wat me wel enigszins nerveus maakt, is dat we geen doelpunten maken. Defensief stond het goed, maar om wedstrijden te winnen moet je scoren’, analyseerde de oud-speler van PSV en Feyenoord het doelpuntloze gelijkspel tegen Stoke City.

‘We kregen veel kansen, maar konden ze helaas niet benutten. Onze afwerking was niet altijd even goed, maar de keeper (Jack Butland, red.) redde ook een aantal keer uitstekend’, complimenteerde Wijnaldum de doelman van de tegenpartij.

Praat Mee!