Kuijt had geen zin in Oranje: ‘Hij wilde alleen terugkeren als basisspeler’

Dirk Kuijt ontkende onlangs nog dat hij voor de duels met Kazachstan en Tsjechië benaderd zou zijn om terug te keren bij het Nederlands elftal, maar dat verhaal blijkt wel degelijk te kloppen. Danny Blind bevestigde maandagmiddag op zijn persconferentie dat hij een aantal weken geleden contact heeft gehad met Kuijt. De bondscoach zag een rentree van de 35-jarige Feyenoorder wel zitten, maar Kuijt sloeg dat aanbod bij gebrek aan een garantie voor een basisplaats af.

De 104-voudig Oranje-international ging bij die keuze niet over één nacht ijs. ‘Kuijt moest daar lang over nadenken. Hij heeft er zelfs een nacht over geslapen’, vertelde Blind in het bijzijn van de Nederlandse pers. ‘Hij wilde alleen terugkeren als hij garantie op een basisplaats zou hebben. Maar die kan ik niet geven.’

Blind zag voor Kuijt een belangrijke rol in de groep weggelegd. ‘Het ging me bij een terugkeer vooral om het totaalplaatje. De omgang met spelers telde ook mee. En daarvoor had ik hem er graag bij gehad tegen Kazachstan en Tsjechië. Maar helaas’, tekende Voetbal International op uit de mond van de bondscoach. (Bron: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!