Slechtsnieuwsgesprek van Blind met Van Persie verliep moeizaam

Danny Blind stelde Robin van Persie onlangs met een belletje op de hoogte van zijn beslissing om hem te passeren voor de eerstvolgende interlands tegen Wales en Duitsland. Volgens de bondscoach was het een moeizaam gesprek, alhoewel zijn conversatie met Van Persie vooral eenrichtingsverkeer was.

‘Het was niet echt een gesprek, hij heeft me aangehoord. Het gesprek kwam nooit echt op gang, maar dat begrijp ik wel. Hij zal teleurgesteld zijn’, lichtte Blind toe hoe het slechtnieuwsgesprek met Van Persie verliep. De hoofdtrainer van het Nederlands elftal gaf te kennen dat hij niet tevreden is over de manier waarop zijn vice-aanvoerder zich presenteert bij Fenerbahçe.

‘Als je topvoetbal bedrijft, moet je meerdere malen achter elkaar negentig minuten kunnen spelen. Dan ben je fit genoeg om geselecteerd te worden. En ik vind Robin ook niet goed spelen. Ik vind hem niet scherp en niet fris’, aldus Blind, die het vertrouwen in Van Persie nog niet volledig is verloren. ‘In potentie is hij nog steeds onze beste spits, maar hij moet er meer uithalen.’

Praat Mee!