‘Hoge boom’ Memphis op de vingers getikt door Blind

Naast Robin van Persie ontbreekt ook de niet fitte Memphis Depay in de voorselectie van het Nederlands elftal. De jonge spits van Manchester United moest zich vorige week vroegtijdig laten vervangen in de verloren bekerwedstrijd tegen Middlesbrough. De blessure van Memphis was voor Danny Blind echter niet de enige reden om hem niet op te nemen in zijn selectie. 

De manier waarop Memphis zich opstelt in de spelersgroep kan niet altijd de goedkeuring van de bondscoach wegdragen. ‘Memphis past kwalitatief gezien in de toekomst van het Nederlandse voetbal, maar het is nou eenmaal zo dat andere zaken ook een rol spelen. In het topvoetbal moet je in een team kunnen functioneren en dat doet Memphis niet altijd’, gaf Blind maandagmiddag een verklaring voor het passeren van Memphis.

‘Daarom heeft Louis van Gaal misschien ook wel wat tegen hem gezegd en misschien speelt hij daarom ook wel niet altijd bij Manchester United’, giste de bondscoach naar de reden voor de reserverol van Memphis in Manchester. Blind heeft Memphis aangesproken op zijn gedrag tijdens de vorige twee interlandperiodes. ‘Ik heb hem verteld dat hoge bomen veel wind vangen en dat als je een hoge boom wilt zijn, je je moet realiseren dat je je moet wapenen. Dat moet hij leren. Als iemand goed speelt, mag diegene anders zijn, dan is dat niet erg, maar Memphis heeft de laatste tijd niet gespeeld.’

Vorige maand weigerde Memphis na afloop van de verloren interland tegen Tsjechië (2-3) te praten met de media. Daar was Blind niet zo blij mee. ‘Hij moet zoiets met ons bespreken en niet op eigen houtje doen. Soms zullen we daar begrip voor hebben, maar soms ook niet. En dan leggen we hem op dat hij het wel moet doen’, sloot de 54-jarige Zeeuw af.

Praat Mee!