Blind laat ook ervaren verdediger thuis: ‘Riedewald is voetballend beter’

Bondscoach Danny Blind heeft maandag de voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Er was niet alleen slecht nieuws voor Robin van Persie maar ook voor Erik Pieters. De linksback was al een tijdje uit beeld bij het Nederlands elftal en ook Blind kiest niet voor de ervaren verdediger.

Blind heeft tegenover Voetbal International laten weten dat de geblesseerde PSV’er Jetro Willems vaste nummer één is voor de linksbackpositie. Pieters moet, evenals Bruno Martins Indi, de veel jongere Jairo Riedewald en Terence Kongolo voor zich dulden. De verdediger van Stoke City speelde tot nu toe achttien interlands maar is al een tijd afwezig bij Oranje. Zijn laatste interland is alweer ruim een jaar geleden, uit tegen Tsjechië op 9 september 2014. Er werd toen met 2-1 verloren in het EK-kwalificatieduel.

De reden waarom Pieters niet is opgeroepen voor de voorlopige selectie is duidelijk. ‘We zien Pieters wekelijks spelen, daarmee is hij een van de weinigen in het buitenland. Dat is niet onvoldoende, maar dat is een afweging die we moeten maken. Riedewald is voetballend beter’, aldus de bondscoach.

Praat Mee!