Van Gaal: ‘Je kunt geen constant niveau verwachten van Memphis’

Memphis ontbreekt in de selectie van bondscoach Danny Blind voor de oefeninterlands met Wales en Duitsland. Zijn trainer bij Manchester United, Louis van Gaal, maakt zich echter niet direct zorgen. Hij verwacht dat het talent sterker terug zal komen.

De 21-jarige Memphis maakt bij United een mindere periode door en moest de afgelopen weken genoegen nemen met een plaats op de bank. De aanvaller is momenteel geblesseerd, maar ook als hij fit was geweest was het maar zeer de vraag of hij wel was opgeroepen voor Oranje. Van Gaal denkt dat het uiteindelijk wel goed komt. ‘Memphis zit in een fase van zijn carrière waarin hij zich aan veel dingen aan moet passen. Ik ben ervan overtuigd dat hij misschien wel sterker terugkomt, maar we moeten hem wel de tijd geven.’

Volgens de United-trainer hebben jonge talenten wel vaker met een dergelijke dip te maken. ‘Ik heb gezegd dat hij het grootste talent in zijn leeftijdscategorie is, maar hij is nog maar 21 jaar oud en je kunt dan ook geen constant niveau van hem verwachten’, zo vertelt hij tegenover de Daily Star.

Praat Mee!