Blind houdt Kramer en Locadia in de gaten: ‘Moet naar de toekomst kijken’

Danny Blind houdt de verrichtingen van Feyenoord-spits Michiel Kramer en PSV-aanvaller Jürgen Locadia nadrukkelijk in de gaten. Dat liet de bondscoach weten nadat hij maandag zijn voorselectie bekend had gemaakt. De twee zitten nog niet bij de groep, maar dat zou een volgende keer zo maar anders kunnen zijn.

In zijn voorselectie had Blind geen plaats voor de ervaren Robin van Persie. ‘Ik moet naar de toekomst kijken’, zo verklaarde de trainer, die aangaf dat Kramer een goede optie voor de spitspositie zou zijn. De 26-jarige aanvaller was dit seizoen goed voor vier goals in tien wedstrijden. ‘Hem heb ik nu in beeld. Hopelijk trekt hij het door. Dat hij nadrukkelijker in beeld is tijdens wedstrijden. Dan kan hij een serieuze optie worden.’

Ook Locadia kan een optie voorin zijn. Hij speelt bij zijn club, PSV, echter niet al te vaak in de spits. Vanwege de aanwezigheid van Luuk de Jong, die overigens wel bij de voorselectie voor Oranje zit, moet de aanvaller meestal uitwijken naar de flanken. ‘Maar hij is zeker een spits met mogelijkheden’, aldus Blind.

Praat Mee!