KNVB overweegt schadeclaim: ‘Niet meteen iets stoers roepen’

Onlangs maakte de geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter bekend dat de uitslag van de stemmingen voor het WK van 2018 en het WK van 2022 al vast stonden. Voor het toernooi van 2018, waar Nederland samen met België een bid voor uitbracht, kreeg uiteindelijk Rusland de voorkeur.

Bij de KNVB zet men vraagtekens bij de hele procedure van de FIFA. De kosten voor de Nederlands/Belgische bid waren zo’n 10,4 miljoen euro. De voetbalbond overweegt dan ook om een schadeclaim in te dienen. ‘Het wordt tijdens de bondsbestuursvergadering van aankomende dinsdag besproken. Het heeft weinig zin om nu iets stoers te gaan roepen’, aldus KNVB-woordvoerder Chris van Nijnatten in gesprek met Metro.

De Engelse voetbalbond, die ook een poging deed om het WK 2018 naar het eigen land te halen, heeft zich ook uitgesproken over de kwestie. Voor de bid werd ruim 29 miljoen euro uitgegeven. ‘We zullen tot in de details bekijken wat Blatter te zeggen had. Waarschijnlijk zal hij overigens zeggen dat hij verkeerd geciteerd is’, aldus FA-voorzitter Greg van Dyke. ‘Het is voor ons in ieder geval een goed idee om te kijken of we het geld terug kunnen krijgen.’

Praat Mee!