‘Fitheidverhaal is een drogreden om Van Persie te lozen’

De Telegraaf opende maandagochtend de voorpagina met het nieuws dat Robin van Persie onder Danny Blind geen toekomst meer heeft als international van het Nederlands elftal, hetgeen bij het bekendmaken van de voorlopige selectie werd ontkend door de bondscoach. Blind heeft Van Persie weliswaar niet geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Wales en Duitsland, maar dat betekent niet dat hij compleet uit beeld is verdwenen. Toch houdt De Telegraaf nog altijd vast aan de berichtgeving van gisteren.

Valentijn Driessen, chef voetbal van de ochtendkrant, haalt dinsdag de beredenering van Blind om Van Persie niet te selecteren keihard onderuit. ‘Sinds zijn overgang van Manchester United naar Fenerbahçe is Robin niet fit, niet fris, niet scherp en hij speelt gewoon niet goed’, onderbouwde de bondscoach gisteren op zijn persconferentie in Zeist de keuze om Van Persie niet op te roepen.

Dat de 101-voudig international niet fit zou zijn, wordt door Driessen ontkracht. ‘De oud-international is volledig doorgeschoten in zijn drift om te breken met Van Persie. In de eerste plaats kloppen zijn feiten niet. Van Persie heeft in de Turkse competitie, bij Oranje en in de Europa League dit seizoen al drie keer 90 minuten gespeeld’, aldus de journalist van De Telegraaf.

Driessen verwijt de 54-jarige Blind dat hij erg selectief is bij het samenstellen van zijn selectie. ‘Wordt zijn fitheid tegen die van alle andere, wél geselecteerde Oranje-aanvallers afgezet, dan blijkt dat Blind zijn huiswerk niet goed heeft gedaan. Van Persie heeft alleen afgelopen maand al acht wedstrijden gespeeld’, aldus Driessen, die het een normale zaak vindt dat Van Persie in deze drukke periode vaak in de slotfase naar de kant wordt gehaald.

‘Van de zeven door Blind nu geselecteerde aanvallers hebben er in oktober drie niet meer dan twee keer de 90 minuten volgemaakt. Het lijkt er sterk op dat Blind in het geval Van Persie met twee maten meet, omdat Arjen Robben dit seizoen pas vijf competitieduels heeft gespeeld en daarin viermaal werd gewisseld. De laatste acht interlands van Oranje speelde hij in totaal slechts een half uur. Daarom lijkt het hele fitheidverhaal een drogreden om de topscorer aller tijden op zijn 32e te lozen’, sluit Driessen af.

Praat Mee!