Den Ouden: ‘Als Barazite een vrouw geen hand wil geven, moet-ie maar lekker weggaan’

De handweigering van Nacer Barazite deed dit weekend de nodige stof opwaaien. Op Twitter sprak men, na afloop van het bewuste interview met FOX Sports-verslaggeefster Hélène Hendriks, zijn verontwaardiging uit over de actie van de 25-jarige middenvelder van FC Utrecht. Ook oud-voetballer Geert den Ouden had maandagavond zijn mening klaarliggen toen dat onderwerp ter sprake kwam bij de online voetbaltalkshow FC Afkicken

Den Ouden stelde voorop dat hij een Nederlander is ‘die ervoor staat dat iedereen welkom is in ons land’, maar het niet geven van een hand aan een vrouw veroordeeld hij ten strengste. ‘We proberen tolerant te zijn in Nederland, maar probeer je wel aan te passen aan de gebruiken die wij in dit land hebben’, liet Den Ouden weten.

‘En als wij het gebruik hebben dat je een vrouw gewoon een hand geeft, dan vind ik dat je dat ook moet doen. En als Barazite dat niet wil doen, dan moet-ie maar lekker ergens anders gaan voetballen’, aldus de voormalig aanvaller van onder meer ADO Den Haag, Excelsior, Willem II en De Graafschap.

Praat Mee!