Hecking: ‘Dost zal tegen PSV sterk voor de dag komen’

Bas Dost is erop gebrand om zich dinsdagavond wederom te laten gelden tijdens het Champions League-duel met PSV. Twee weken geleden opende de Nederlandse spits de score in de thuiswedstrijd tegen PSV (2-0 zege) en dat kunstje wil hij in het Phillips Stadion graag herhalen.

‘Hij was heel blij dat hij had gescoord en het is ook extra speciaal om tegen landgenoten te scoren’, tekent De Telegraaf op uit de mond van Dost zijn trainer Dieter Hecking. ‘Bas Dost is een speler die leeft van zijn doelpunten. Ik ben er ook zeker van dat hij erop is gebrand om in Eindhoven te scoren en dat hij sterk voor de dag zal komen als hij speelt.’

In die laatste zin klinken nog wat twijfels door of Dost wel in de basis start tegen PSV. Afgelopen weekend was dat in elk geval niet het geval. In de thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen (2-1 zege) begon de Deventenaar op de bank, maar was hij als invaller goud waard voor zijn ploeg door de assist te geven op de winnende treffer van Julian Draxler. Vanavond zal duidelijk worden of Dost dit keer wel in de basis start, als Wolfsburg het vanaf 20.45 uur opneemt tegen PSV.

Praat Mee!