‘Als PSV verliest van Wolfsburg, dan is het wel gedaan’

Voor PSV is het dinsdagavond erop of eronder tegen VFL Wolfsburg. De Eindhovenaren vinden zichzelf na drie wedstrijden in de groepsfase van de Champions League terug op de laatste plaats in een poule die verder bestaat uit Manchester United en CSKA Moskou. Met de uitwedstrijd op Old Trafford nog voor de boeg, is het belang van de thuiswedstrijd tegen Wolfsburg voor de aftrap duidelijk.

Ook NOS-commentator Jeroen Elshoff erkent dat PSV vanavond moet winnen om uitzicht te blijven houden op overwintering in de lucratieve Champions League. ‘Op papier niet. Als PSV verliest dan kan het Wolfsburg niet meer inhalen en dus blijven er twee over: CSKA Moskou en Manchester United. PSV speelt nog uit bij United. Zie daar maar eens een resultaat te boeken. Het is nog niet helemaal gedaan, maar bij een verlies vanavond is er wel een klein wonder nodig wil PSV nog doorgaan’, zegt Elshoff op de website van zijn werkgever.

Ondanks dat PSV in Duitsland meer balbezit had tegen Wolfsburg kon het daarmee geen gevaar uitrichten. De ploeg van Oranje-international Bas Dost ging zorgvuldig om wanneer het de bal had en ging uiteindelijk vrij eenvoudig met de overwinning (2-0) aan de haal. ‘PSV had de controle in de eerste helft. Het middenveld was sterk, maar er werden geen kansen gecreëerd’, analyseert Elshoff waar het fout ging in de uitwedstrijd.

‘Het gaat erom wat je met het balbezit doet. Dat is het grote euvel bij de Nederlandse ploegen in Europa. Wolfsburg creëerde dertien kansen, PSV maar zes. En Wolfsburg won meer duels. Dan kun je meer balbezit hebben, maar in Europa gaat het om de momenten voor de goal’, aldus de verslaggever.

PSV – VFL Wolfsburg

De returnwedstrijd in de Champions League tussen PSV en Wolfsburg wordt vanavond om 20.45 uur afgetrapt in het Phillips Stadion in Eindhoven. Het duel is uitgebreid te volgen in het liveblog van Onze11 en wordt rechtstreeks uitgezonden door SBS 6.

Praat Mee!