PSV boekt knappe zege op Wolfsburg en mag blijven hopen op overwintering

PSV doet weer helemaal mee in groep B van de Champions League. De regerend landskampioen van Nederland won dinsdagavond in het eigen Phillips Stadion met 2-0 van VFL Wolfsburg en klimt daardoor in de poule van de vierde naar de tweede plaats. PSV heeft plaatsing voor de knock-out fase van de Champions League daardoor nog helemaal in eigen handen.

Phillip Cocu begon de tweede thuiswedstrijd in de groepsfase van de Champions League met Adam Maher in de basis. De 22-jarige middenvelder van PSV kreeg de voorkeur boven zijn twee jaar jongere ploeggenoot Jorrit Hendrix. Bij VFL Wolfsburg stond Bas Dost wederom in de spits, die twee weken geleden nog de kwelgeest was van PSV. Dost brak het duel in Duitsland vlak na rust open met een doelpunt, waarna Daniel Caligiuri de eindstand bepaalde op 2-0.

Ook in Eindhoven leek Dost na twintig minuten de openingstreffer te maken, maar dat werd dit keer voorkomen door Jeroen Zoet. De kersverse Oranje-international reageerde alert op een voorzet vanaf de rechterkant en wierp zich voor het schot van zijn landgenoot.  PSV was op dat moment – op een afstandsschot van Jeffrey Bruma na – vrij ongevaarlijk, net als tijdens de uitwedstrijd tegen Wolfsburg.

Naarmate de eerste helft vorderde kwam daar verandering in. PSV werd wat feller in de duels en zag dat vlak voor rust beloond worden met een goede mogelijkheid voor Jürgen Locadia. De gelegenheids linksbuiten zag zijn schot in de verre hoek echter gekeerd worden door Diego Benaglio. Even daarvoor verprutste PSV al een counter, waarin de eindpass op Luciano Narsingh te scherp was.

Het geluk was na rust wél aan de zijde van PSV. Na een klein uur spelen stuurde Luuk de Jong zijn aanvalspartner Locadia op randje buitenspel weg richting het vijandelijke doel. De jeugdinternational trok dit keer wel de trekker over en bracht zijn ploeg met een lage schuiver op een 1-0 voorsprong.

Maher kon de wedstrijd vervolgens twintig minuten voor tijd beslissen, ware het niet dat de geboren Marokkaan een voorzet van Narsingh langs de kruising kopte. Niet veel later haalde Cocu hem naar de kant ten faveure van de Franse verdediger Nicolas Isimat-Mirin, waarmee de oud-international duidelijk een signaal afgaf dat hij de voorsprong wilde koesteren.

PSV liet Wolfsburg in de slotfase van de wedstrijd komen. De Duitsers waren niet bij machte de Eindhovense muur te slechten en probeerden met een aantal afstandsschoten de gelijkmaker op het bord te krijgen. Echt in de problemen kwam PSV niet. Toen De Jong een paar minuten voor tijd met een schitterende lob Benaglio voor de tweede keer in de wedstrijd verschalkte was het helemaal over en sluiten voor Wolfsburg. PSV is daardoor nog altijd in de race voor een ticket naar de knock-out fase van de Champions League.

Scoreverloop:

56. Locadia 1-0

86. De Jong 2-0

Opstellingen PSV – VFL Wolfsburg:

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Guardado, Pröpper, Maher (74. Hendrix); Narsingh (84. Pereiro), De Jong en Locadia (75. Isimat).

Opstelling VFL Wolfsburg: Benaglio; Jung, Naldo, Klose, Rodriguez; Guilavogui (69. Draxler), Luiz Gustavo; Schürrle (65. Vieirinha), Arnold, Caligiuri; Dost (69. Bendtner).

(Foto: Steindy, Wiki Commons)

Praat Mee!