Van Gaal maakt eerste selectie bekend

Bondscoach Louis van Gaal heeft maandag zijn eerste selectie bekend gemaakt voor het aankomend WK in Brazilië. De keuzeheer van Oranje riep louter spelers op die in Nederland spelen.

Feyenoord-speler Terence Kongolo was de opvallendste naam in het keurkorps van Van Gaal, dat zich de komende maand voor zal bereiden op het eindtoernooi in Brazilië. De linksback van Feyenoord zat nog niet eerder bij de selectie van het Nederlands Elftal. Naast Kongolo vielen ook de namen van Jürgen Locadia (PSV) en Luc Castaignos (FC Twente) op. Beide spitsen fungeren hoogstwaarschijnlijk als sparringspartners van de Oranje-verdediging, omdat beoogde spitsen Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie nog buitenlandse verplichtingen hebben.

Grote namen als Van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder ontbreken in de eerste voorselectie van Van Gaal. Zij hebben allemaal nog verplichtingen met hun club. Van Gaal liet eerder al weten zijn selectie aan te vullen met spelers uit Jong Oranje, om een zo’n groot mogelijk groep te hebben om te trainen. Stijn Schaars is waarschijnlijk de meest opvallende afwezige op de lijst van Van Gaal. De PSV-middenvelder is door de bondscoach niet opgeroepen. Ook Jeffrey Bruma ontbreekt. (Foto: Pro Shots)

De volledige voorselectie
Daley Blind (Ajax), Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Luc Castaignos (FC Twente), Jasper Cillessen (Ajax), Jordy Clasie (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Daryl Janmaat (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Jürgen Locadia (PSV), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Luciano Narsingh (PSV), Quincy Promes (FC Twente), Karim Rekik (PSV), Tonny Trindade de Vilhena (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Kenneth Vermeer (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (PSV) en Jeroen Zoet (PSV).

1 Reactieop dit Bericht

  1. David

    Ja toch locadia en castaignos bij de selectie grootste onzin die ik ooit heb gehoord.

Praat Mee!