Dost uitgefloten om ‘Ajax-uitspraak’: ‘Het is eigenlijk alleen maar mooi’

Onder het toeziend oog van bondscoach Danny Blind verliet VFL Wolfsburg-spits Bas Dost dinsdagavond vroegtijdig het veld van het Phillips Stadion. De 26-jarige spits kon in een tijdsbestek van zeventig minuten geen indruk maken in het Champions League-treffen met PSV. Om de avond van Dost nog extra te verzieken trakteerde het thuispubliek hem bij het verlaten van het veld ook nog op een luid fluitconcert, maar daar ligt hij niet van wakker. 

De reden voor het gefluit van de PSV-supporters is Dost wel bekend. ‘Ik heb twee weken geleden gezegd dat mijn hele familie voor Ajax is’, legde de Deventenaar uit tegenover het ANP. ‘Ik begrijp wel dat dat niet gewaardeerd wordt, maar dat interesseert me geen zak. Het is eigenlijk alleen maar mooi. Ik hou daar wel van.’

Dost had de wedstrijd vanzelfsprekend uit willen spelen, maar de teleurstelling over zijn wisselbeurt liet hij ditmaal niet blijken in het veld. In het verleden was de Oranje-international nog weleens niet te genieten als hij uit het veld werd gehaald. ‘Ik heb langzaam aan geleerd dat je dat moet accepteren’, vertelde Dost aan de NOS. ‘Ik heb er over het algemeen moeite mee als je eruit wordt gehaald terwijl het best lekker ging. Laat ik het daar maar bij laten.’

Vanaf de bank moest Dost vervolgens lijdzaam toezien hoe zijn ploeg met 2-0 ten onder ging tegen PSV. Overwintering in de Champions League wordt daardoor nog een hels karwei voor Wolfsburg. De Duitse bekerwinnaar staat momenteel op de derde plaats in groep B. Wolfsburg heeft net als nummer twee PSV zes punten, terwijl koploper Manchester United zeven punten bij elkaar heeft gespeeld na vier wedstrijden. Ook CSKA Moskou is met vier punten nog altijd in de race voor een plekje bij de laatste zestien.

Nek-aan-nekrace

Met een uitwedstrijd tegen de Moskovieten en een thuiswedstrijd tegen United nog voor de boeg is het zaak voor Wolfsburg om punten te gaan pakken. PSV, momenteel de belangrijkste concurrent van Wolfsburg, gaat eerst op bezoek bij het United van Louis van Gaal en sluit in eigen huis af tegen CSKA Moskou. Dost durft nog geen voorspelling te geven welke clubs doorgaan naar de knock-out fase. ‘Het is moeilijk te zeggen. De clubs zijn erg aan elkaar gewaagd. Het gaat heel krap worden’, aldus de Nederlander, die maandag door Blind werd opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje voor de oefeninterlands tegen Wales en Duitsland.

Praat Mee!