Update | De Vrij half jaar zoet met revalidatie van knieoperatie

Stefan de Vrij wordt vandaag geholpen aan zijn knie. Dat laat zijn ploeggenoot Edson Braafheid weten op zijn Instagram account.

‘Veel succes vandaag met de operatie. Ik weet zeker dat je sterker terugkomt’, schrijft de tienvoudig Oranje-international op het sociale medium. Vorige week maakte Stefano Salvatori, teamarts van Lazio Roma, al bekend dat een operatie onvermijdelijk is voor De Vrij, die twee maanden geleden geblesseerd uitviel bij het Nederlands elftal. Salvatori kondigde aan dat de ingreep deze week zou plaatsvinden. Naar nu blijkt gaat De Vrij vandaag dus onder het mes.

Tijdens de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (3-0) moest de verdediger van het Nederlands elftal zich in de rust laten vervangen. Een oude knieblessure speelde opnieuw op bij De Vrij. Dat kostte hem ook al een aantal wedstrijden aan het einde van het vorige seizoen. Hoe lang De Vrij precies aan de kant staat na zijn operatie is nog niet bekend.

Good luck today with the operation my friend I know you will come back stronger 💪🏾🙏🏾

Een foto die is geplaatst door Edson (@edsonbraafheid) op


Update 4 november 14.52 uur

Stefan de Vrij is woensdagochtend in Antwerpen met succes geopereerd aan zijn knie. Dat meldt zijn club Lazio Roma op de eigen website. Volgens het medische team van de Italianen gaat het herstel van De Vrij ongeveer zes maanden in beslag nemen. De Oranje-international mist daardoor in elk geval de eerstvolgende vier interlands van het Nederlands elftal tegen Wales (13 november), Duitsland (17 november), Engeland en Frankrijk (beiden in maart 2016).

Praat Mee!