‘Uitleg Blind was een miskleun: Van Persie is klaar bij Oranje’

De Telegraaf suggereerde maandag dat de interlandloopbaan van Robin van Persie ten einde is. Danny Blind zou de 32-jarige spits niet meer nodig hebben in aanloop naar het WK 2018 in Rusland. Aan die speculaties maakte de bondscoach later op de dag eigenhandig een einde. Blind riep Van Persie weliswaar niet op voor de oefeninterlands van Oranje met Wales en Duitsland, maar sprak het verhaal van De Telegraaf stellig tegen. 

‘Dit is zeker niet voor goed’, zei de 54-jarige keuzeheer tijdens zijn persconferentie. De ochtendkrant is er desalniettemin nog altijd van overtuigd dat zolang Blind bondscoach is, Van Persie niet hoeft te rekenen op een uitnodiging voor het Nederlands elftal. ‘Waarom heeft Blind het niet gewoon strak gehouden? Gewoon zeggen, dat je richting het WK aan een nieuw elftal wilt bouwen en dat daarin geen plek meer voor Van Persie is’, opteert chef sport Jaap de Groot voor een andere aanpak.

‘Wel is er de ruimte gelaten om een beroep op hem te doen. En als dat er niet van komt, dan wordt er absoluut nog op passende wijze afscheid genomen. Punt’, vervolgt De Groot. ‘Ook al zou hij honderd keer gelijk hebben gehad, de motivatie waar Blind nu mee op de proppen kwam was een miskleun. Volkomen onnodig.’

Praat Mee!