Update | Quotes Van Persie over selectiebeleid Blind verzonnen

Danny Blind noemde maandagmiddag tijdens zijn persconferentie de spelers op die hij heeft opgenomen in zijn voorlopige selectie. De naam van Robin van Persie rolde niet over de tong van de bondscoach, omdat de spits van Fenerbahçe niet fit en niet scherp genoeg zou zijn. Met die uitleg kan Van Persie helemaal niks, zo laat hij weten in gesprek met Sporx.

Van Persie heeft zich desondanks neergelegd bij de beslissing van Blind. ‘Ik respecteer zijn mening en keuze. Maar je kunt de fitheid van de huidige spelers allemaal in twijfel trekken’, zegt de topscorer aller tijden van Oranje. Van Persie doelt daarmee onder meer op zijn collega-aanvallers Bas Dost en Luuk de Jong, die dit seizoen ook de nodige wedstrijden hebben gemist bij respectievelijk VFL Wolfsburg en PSV.

Logischerwijs is Van Persie er extra op gebrand om zich donderdag te laten gelden in het Europa League-duel met Ajax. ‘Deze wedstrijd in Nederland is een grote kans. Ik wil mezelf laten zien’, aldus de 101-voudig international. ‘Ik wil me donderdag laten zien met doelpunten. Ik ken de sfeer in de Arena en dat is een voordeel. We willen net zo spelen als in eigen huis, want toen wonnen we. We hebben de punten nodig om in de groep te blijven.’

Update 4 november 13.52 uur

Robin van Persie heeft zich woensdagmiddag op zijn Twitteraccount gedistantieerd van de quotes die recent zijn verschenen in de Turkse media. De routinier van het Nederlands elftal uitte daarin kritiek op het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind, nadat hij maandag niet werd opgeroepen voor Oranje. Die woorden zijn echter niet afkomstig van Van Persie. ‘Ik heb de afgelopen dagen geen enkel interview gegeven in verband met de situatie omtrent het Nederlands elftal’, twittert hij.

(Foto: Twitteraccount Fenerbahçe)

Praat Mee!