Van Gaal vergist zich opnieuw in voornaam Smalling

Louis van Gaal is geen held in het onthouden van namen. Vooral als zijn verdediger Chris Smalling ter sprake komt, wil de manager van Manchester United zich weleens vergissen in de voornaam van de Engelsman.

Afgelopen zomer noemde Van Gaal zijn vaste kracht in de defensie al eens ‘Mister Mike Smalling’. De 25-jarige Mancunian schoof destijds zelfs samen met zijn trainer aan tijdens de persconferentie waarin Van Gaal de mist in ging. Dinsdagavond na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou (1-0 zege) was de voormalig bondscoach van Oranje de voornaam van Smalling wederom vergeten.

‘David de Gea heeft ons gered en Michael Smalling heeft ons gered’, sprak Van Gaal lovende woorden over zijn spelers, die United in de tweede helft behoedden voor een achterstand. Smalling kan er zelf de humor wel van inzien. Het heeft hem de bijnaam ‘Mike’ opgeleverd. ‘Zelfs als je naar Rusland gaat, is het ‘Mike! Mike! Mike!’. Die naam zal atijd aan me blijven kleven’, vertelde Smalling onlangs.

Praat Mee!