Schalke-trainer laat Huntelaar niet vallen: ‘Ik zal het geloof in hem niet opgeven’

Klaas-Jan Huntelaar zit niet in de beste fase van zijn loopbaan bij Schalke 04. De Nederlandse spits maakte dit seizoen pas twee doelpunten in de Bundesliga en moest daardoor vaker dan hem lief is plaatsnemen op de bank. Ondanks de vormcrisis van Huntelaar houdt zijn trainer André Breitenreiter vertrouwen in hem.

‘Ik twijfel er geen moment aan dat Klaas-Jan Huntelaar een echte doelpuntenmaker is, die dat al vele jaren heeft bewezen. Hij heeft eindeloos veel doelpunten gemaakt en is een op-en-top-prof’, liet de Duitser zich in aanloop naar het Europa League-duel met Sparta Praag positief uit over Huntelaar. ‘Hetzelfde geldt voor Franco di Santo, die nog volop in ontwikkeling is, maar in Bremen ook al heeft bewezen dat hij de dubbele cijfers kan halen.’

Huntelaar en Di Santo hoeven dan ook niet te vrezen dat ze binnenkort uit elkaar worden gehaald. ‘Natuurlijk is het een feit dat wij onze kansen in de Bundesliga momenteel niet benutten. Maar in de Europa League hebben ze in drie wedstrijden gezamenlijk zeven goals gemaakt en hebben ze laten zien dat ze goed kunnen samenwerken. Ik zal het geloof in onze spitsen niet opgeven’, aldus Breitenreiter.

Praat Mee!