Veltman houdt zich op de vlakte over ontbreken Van Persie bij Oranje

Joël Veltman schoof woensdagmiddag samen met zijn trainer Frank de Boer aan tijdens de persconferentie om vooruit te blikken op de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe van donderdagavond. Uiteraard kwam ook de situatie van Robin van Persie ter sprake, die maandag geen uitnodiging mocht ontvangen voor het Nederlands elftal. De verdediger van Ajax hield zich wijselijk op de vlakte over de discussie rond Van Persie.

Veltman vond zijn eigen naam wel terug in de voorlopige selectie van bondscoach Danny Blind, dat gezien kan worden als een beloning voor zijn goede spel de laatste tijd. Onder meer in de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe liet Veltman een sterke indruk achter, waarin hij het Van Persie erg moeilijk maakte. ‘Je ziet aan alles dat hij een heel goede voetballer is’, blikte Veltman terug op de duels die hij uitvocht met zijn landgenoot.

‘Vooral zijn loopacties zijn heel goed. Gelukkig kwam de bal af en toe niet’, vervolgde de reserve-aanvoerder van Ajax. Veltman wilde geen oordeel vellen over de beslissing van Blind om Van Persie niet op te roepen voor de interlands tegen Wales en Duitsland. ‘Of ik hem scherpte vond missen? Dat moet je niet aan mij vragen. Ik heb hem alleen die wedstrijd gezien. De bondscoach zal alle wedstrijden bekijken’, aldus Veltman.

Praat Mee!