Van Basten: ‘Kunnen de KNVB en de clubs niets verwijten’

De afgelopen maanden zakte Nederland in rap tempo op de FIFA-ranking. Het land liep het EK van 2016 mis en ook de clubs in de Champions League en Europa League behaalden matige resultaten. Volgens Marco van Basten valt echter de KNVB en de clubs weinig te verwijten.

‘Het is even algehele malaise’, zo schrijft Van Basten in zijn column voor Voetbal International. ‘ We zijn er allemaal de dupe van en we zijn allemaal verantwoordelijk. Voetbal is van iedereen. Dit is dus niet de schuld van de KNVB of de clubs. We zijn alleen de pineut vanwege het feit dat het voetbal in een soort Wilde Westen is beland waar gesmeten wordt met geld.’

De assistent-bondscoach denkt dat het dan ook weinig zin zou hebben wanneer de KNVB een technisch directeur aan zou stellen. ‘Vertel mij maar wat hij dan zou moeten doen. Een bondscoach aanstellen? Dat lukt ook wel door op niveau met een aantal mensen te overleggen. En wat ga je daarna doen? Een beleidsplan bedenken? Oké. Maar dat kan drie dagen, drie weken of drie maanden duren en dan is het uitgerold.’ (Foto: Paul Blank, Wikimedia Commons)

Praat Mee!