Gemis Willems bij Oranje voelbaar: ‘Hij is snel en redelijk meedogenloos’

In de voorselectie van het Nederlands elftal ontbreekt nog altijd de naam van de geblesseerde Jetro Willems. Veel opties voor de linksbackpositie heeft bondscoach Danny Blind echter niet. Danny Hesp, voorzitter van de spelersvakbond VVCS, noemt de PSV’er een zeldzaamheid.

‘Nederlanders vallen liever aan, hebben moeite met verdedigen. Er wordt toch wel een beetje minachtend gedaan over die plek. Er zijn maar weinig spelers die de linksbackpositie ambiëren’, vertelt Hesp, die heel erg te spreken is over de ontwikkeling van Willems. ‘Hij is fysiek erg sterk. Verder is hij redelijk meedogenloos en snel, waardoor hij veel kan corrigeren.’

Blind noemde de verdediger onlangs de absolute nummer één op de linksbackpositie van Nederland. Hesp denkt echter dat er, mocht Willems ooit een transfer naar het buitenland willen maken, er zeker verbetering mogelijk is. ‘Het gevaar bestaat dat hij op zijn snelheid gaat leunen. Hij verliest namelijk nog wel eens een mannetje uit het oog. In Nederland kom je hier mee weg, in het buitenland niet. Tactisch moet het beter.’ (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wikimedia Commons)

Praat Mee!