‘Gewilde Promes mag alleen weg voor hoofdprijs’

Quincy Promes zou in de belangstelling staan van diverse Europese topclubs. Hoewel de aanvaller het bij Oranje nog niet waarmaakte, is hij bij Spartak Moskou wekelijks een van de smaakmakers. De club wil hem dan ook absoluut niet kwijt en vraagt bij een eventuele transfer de hoofdprijs.

Dit seizoen scoorde Promes zeven keer in veertien wedstrijden. Daarmee wekt de Nederlands international volgens het medium Championat de interesse van een groot aantal clubs. Zo zou hij op het lijstje van Valencia, Atlético Madrid, Napoli, Newcastle United, VfL Wolfsburg, FC Porto en Juventus staan.  Maar ook Europese grootmachten Bayern München en Paris Saint-Germain worden genoemd. Spartak wil echter zo’n dertig miljoen euro vangen bij een eventuele overgang.

Of het tot een transfer komt is ook nog maar de vraag. Zelf liet Promes onlangs weten heel tevreden te zijn in Rusland. ‘Ik heb een geldig contract en ben blij om voor Spartak te spelen, Veel clubs wilden mij in de zomer hebben, maar ik heb nooit aan een transfer gedacht. Ik wil hier prijzen winnen’, aldus de aanvaller, die desondanks niets uitsluit. ‘Maar ik kan niets beloven. In het voetbal kan ten slotte van alles gebeuren.’

Praat Mee!