Opnieuw felle kritiek op Blind: ‘Dit komt nooit meer goed’

Danny Blind krijgt net als zijn voorganger Guus Hiddink de nodige kritiek over zich heen. De bondscoach liep met Oranje het EK van 2016 mis en ook op zijn selectiebeleid is het nodige aan te merken. Aan dat laatste wijdde AD-journalist Sjoerd Mossou een column.

Volgens Mossou heeft Blind zich in een wel heel lastige situatie gewerkt. Als voorbeeld noemt hij de situatie met Robin van Persie. ‘Hoe doe je dat in vredesnaam, als beginnend/beschadigd bondscoach: enerzijds de harde hond uithangen, en tegelijk zorgen dat je Van Persie ook weer niet voorgoed kwijtraakt, met godbetert alleen de categorie Kramer-Locadia achter de hand? U raadt het al: dat mislukte volledig. Tussen Van Persie en Blind komt het vermoedelijk nooit meer goed.’

Ook het polsen van Dirk Kuyt had de bondscoach anders moeten aanpakken, zo meent de columnist. ‘Eerst krijgt-ie, door een wonderlijke speling van het lot, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst niet aan de lijn – en Frank de Boer juist weer wél, heel vaak zelfs. En kort daarna neemt Dirk Kuyt zijn telefoon op, maar gaat het ook dáár mis’, zo valt er te lezen. ‘Mooi detail: Kuyt liet gisteren in De Telegraaf terloops vallen dat Blind hem pas belde toen de andere internationals ‘al twee dagen bij elkaar’ waren.”

Praat Mee!