Robben overweegt zich af te melden voor Oranje

Arjen Robben sluit niet uit dat hij volgende week achterblijft in München als het Nederlands elftal zich in Noordwijk verzamelt voor de oefeninterlands tegen Wales (13 november) en Duitsland (17 november). De aanvoerder van Oranje maakte twee weken geleden zijn rentree en speelde sindsdien pas één volledige wedstrijd voor Bayern München. ‘De primaire doelstelling is nu fit blijven tot de winterstop. Ik weet niet of Oranje daar in past’, zei Robben woensdagavond voor de camera van SBS6.

‘Het laatste half jaar was het drie keer niks. Vorig seizoen raakte ik geblesseerd. En dit seizoen kwam er nog die blessure tegen IJsland overheen’, verklaarde de Groninger na afloop van de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal (5-1 zege) waarom hij twijfelt of het wel verstandig is om met het Nederlands elftal af te reizen naar Cardiff en Hannover.

Niet alleen Robben heeft een stem bij het maken van die beslissing. ‘Of ik erbij ben, gaat in goed overleg met Bayern München, Danny Blind en de KNVB. Dat is geen enkel probleem. Dat gaat altijd goed’, aldus de 31-jarige vleugelaanvaller, die in het afgelopen jaar slechts twee keer in actie kwam voor het Nederlands elftal. Gezien de kwetsbaarheid van zijn spieren lijkt Robben het zekere voor het onzekere te willen nemen.

Praat Mee!